浙江省高考英语真题:21高中教育网

2021-2022学年浙江省温州市鹿城实验中学九年级(上)期中英语试卷二、单项填空请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。1.Thestudentsha...


2021-2022学年浙江省温州市鹿城实验中学九年级(上)期中 英语试卷 二、单项填空 请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。 1.The students had a walk around Qidu Island last year and ____experience was fantastic.(  ) A.a B.an C.the D./ 2.﹣Why is Jimmy so worried,Miss Li? ﹣His dog is ____and he is going to report to the police.(  ) A.sick B.missing C.ugly D.hungry 3.﹣I've been working so long on maths and chemistry.They are too difficult! ﹣Ask Mr.Luo for help.He is really a man of great ____and he never lets you down.(  ) A.fun B.courage C.energy D.knowledge 4.People all across China are trying their best to fight against COVID﹣19,____teachers and drivers.(  ) A.with B.as C.between D.including 5.﹣Dad,I finally made it!I got a prize in the school art festival. ﹣Well done.Believe in ____and dreams will come true.(  ) A.myself B.yourself C.ourselves D.themselves 6.﹣You'd better not start your climb ____you have a guide.It's easy to get lost in the mountain. ﹣Thanks.I'll go with my guide.(  ) A.while B.until C.after D.since 7.﹣It's reported that Yang Qian won the first gold medal in the 32nd Olympics. ﹣Yeah.She is ____the best and we are all proud of her.(  ) A.actively B.mostly C.simply D.properly 8.﹣I have tried quite a few times on the school project but I still____. ﹣Keep moving and you'll succeed.(  ) A.remained B.failed C.agreed D.apologised 9.﹣It's eleven o'clock.I'm afraid I have to leave,____I'll be late for the train to Hangzhou. ﹣Have a nice trip.(  ) A.or B.so C.and D.though 10.In China,Nov.11th is always ____time for shops online,since millions of people rush to pay for their products on sale.(  ) A.the shortest B.the busiest C.the most relaxing D.the most interesting 11.﹣What's the matter,Cindy? ﹣There is ____wrong with my mobile phone.I can't find my text messages.(  ) A.something B.everything C.anything D.nothing 12.To save energy,we should ____all the lights when we leave the classroom.(  ) A.try out B.count down C..turn off D.hand in 13.﹣Could I speak to Mrs.Miller?I have something important to tell her. ﹣Sorry,she ____an important meeting.Come an hour later,please.(  ) A.attends B.attended C.is attending D.has attended 14.﹣﹣I don't know____. ﹣You can ask the policeman over there.He may know the way.(  ) A.what we can do in Jin Mao Tower B.where Jin Mao Tower is C.when we will get to Jin Mao Tower D.why we have to go to Jin Mao Tower 15.﹣I have to visit my grandparents tomorrow,so I can't have a picnic with you. ﹣____!Hope you can join us next time.(  ) A.No deal B.So am I C.I'm not sure D.That's a shame 三、完形填空 阅读下面短文,掌握大意,然后从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 16. Many years ago I was invited to be the head coach at a school in Baxley,Georgia.I took the job,though it was challenging for me. It was a (1)    for the school's old team to play against the new team at the end of spring practice every year.The old team had no coach.They didn't focus much on the game and they didn't even prepare for it.Being the coach of the new team,I was (2)___    because the moment to show myself was here to come,while to my disappointment we failed.I couldn't believe I had got into such a (3)   .Thinking hard about it,I came to realize that my team might not be the number one team in Georgia,but they were (4)    me.At that moment I knew I had to (5)   my attitude about their ability and potential. I started doing anything I could to help them build a little confidence.Most importantly,I began to treat them (6)    winners.I told them over and over again,'"No one is born a winner.You can decide whether you are winners and (7)    you can be winners."That summer,compared with other teams,we met every day and practiced passing and kicking the football when(8)    enjoyed the vacations.We did the training all day in the hot sun,(9)    but full of hope,trying to make every minute worthy.Six months (10)___    our failure in the spring practice field,we won our first game and our second,and went on improving.(11)   ,we faced the number one team in the state.I felt that it would be a(12)   for us although we lost the game,but that wasn't what happened.My boys beat the best team in Georgia,giving me one of the greatest excitement and pleasure of my life! My (13)   tells me the attitude of a leader can influence a team.During that summer I (14)   and encouraged them.I helped them to see themselves differently,and.they built themselves into winners by their own (15)   work. Winners are made,not born. (1)A.hobby B.tradition C.suggestion D.symbol (2)A.difficult B.calm C.excited D.nervous (3)A.situation B.progress C.society D.relation (4)A.depending on B.looking for C.laughing at D.worrying about (5)A.explain B.control C.discuss D.change (6)A.by B.like C.for D.about (7)A.how B.why C.what D.when (8)A.I B.we C.you D.they (9)A.rude B.tired C.sleepy D.dangerous (10)A.before B.when C.after D.until (11)A.Suddenly B.Finally C.Quickly D.Lately (12)A.shame B.success C.problem D.purpose (13)A.habit B.adventure C.experiment D.experience (14)A.missed B.protected C.pushed D.connected (15)A.hard B.strict C.careful D.popular 四、阅读理解 阅读下面短文,客观题请从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,主观题请在相应区域作答。 17. (1)Li Dong wants to watch a movie about Chinese history.on Nov.22nd.Which movie can he see?     A.Railway Heroes B.The Red Boat C.The Unique Love D.Striding into the Wind (2)What can we know from the poster above?     A.The theatre is located on Jinxiu Road. B.The Unique Love is directed by Kong Lingpin. C.We can get more ticket information by sending emails. D.We can enjoy The Red Boat in December in the theatre. (3)Who are the main readers for the poster?     A.film producers B.theatre managers C.movie lovers D.lighting engineers 18.For centuries,the pyramids of Giza have been forever symbols of Egyptian culture.For years,we did not know for sure who actually built them.Were they built by foreigners or slaves?Recently researchers discovered an ancient village near the pyramids and offered another choice.Close by,there was a cemetery where bodies of pyramid builders were found.From studying these places,we are now sure that Egyptians completed the job on their own. It took almost eighty years to build the pyramids and about 20,000 to 30,000 people were included in the job.The workers had different work to do.Some dug up the rocks,some moved them,and some cut them into different shapes.People also worked on different teams,each with its own name.The teams often competed to do a job faster. Life for these workers was hard and we can see that in the skeletons from bodies found in the cemetery.The bones show their arthritis developed from carrying rocks which weighed about 150﹣200 kilos each for a long time.Many women's skeletons were also found in the village and cemetery.The damage to their bones is similar to that of the men.Their lives may have been even harder:Men workers lived to age 40﹣45,but women to only 30﹣35.However,workers usually had enough food,and they also had medical care if they got sick or hurt. On a wall in Khufu's Great Pyramid,a group of workers wrote Friends of Khufu."It's because they were not just building the pyramids,"says a local Egyptian."They were building Egypt.It was a national project and everyone joined it." (1)The pyramids of Giza were built by    . A.foreigners B.slaves C.Egyptians D.researchers (2)According to the passage,the builders' arthritis developed because of    . A.eating less food B.moving heavy rocks C.cutting rocks into shapes D.working on different teams (3)Some pyramid builders wrote Friends of Khufu on a wall to show    . A.they were proud of their jobs B.they were lucky to be the king's friends C.they were looking forward to their new lives D.they were hoping to get on well with the king (4)The main purpose of this passage is to describe    . A.what life was like for Egyptian kings B.how Khufu's Great Pyramid was built C.why Egyptian kings wanted to build pyramids D.who the pyramid builders were and what they did 19.The Global Positioning System,or GPS,is made up of over 24 satellites.These satellites,about 11,500 kilometers above the earth,are the most important parts of the system.They travel at 9,000 miles per hour and each has a clock with the exact time.These satellites send a signal at the same time.GPS receivers,like those in a car,monitor these signals.Although the signals travel at the speed of light,each signal arrives at a different time.After calculating them,a GPS receiver can get its own location. After receiving signals from the satellite,a GPS receiver can calculate its own longitude and latitude.With at least four satellite signals,it can also calculate how high it is above the earth,which is helpful for GPS receivers in the air,on the sea,or in mountain areas.Based on its exact longitude and latitude,the GPS receiver can translate its location to a certain street or crossing. ▲Besides knowing the location,the GPS must also consider basic information such as the lengths of different roads,traffic rules and the locations of crossings,and more information,such as whether certain roads are highways or local streets.Something like the usual speed on a certain road at different times of a day,and things that might affect route"planning are considered too.Good programming of the information helps the GPS unit to choose a good route. However,the GPS also needs improving while choosing the route.While traditional GPS units choose the fastest route,the routing process can't consider conditions that people don't expect. When faced with traffic accidents,traffic jams or bad weather,routes suggested by GPS can lead people to the wrong way.To make the GPS more trusted in routing,we could get help from some models to receive live traffic information,for they consider data about ever﹣changing traffic and road conditions over the air. In addition,scientists also have used GPS to form strong connections with the weather,IT and communications.Worldwide research into GPS shows that there are endless possibilities for years to come. (1)The GPS receiver gets its own location by    . A.translating the locations to a certain place B.calculating its own longitude and latitude C.calculating the time differences of signal arriving D.sending a signal at the same time and monitoring it (2)Which is the best sentence to fill in the blank"▲"in Paragraph3?     A.Why is the GPS so helpful to us? B.How does GPS decide a nice route? C.What do people know about certain roads? D.When do people avoid the busy traffic? (3)According to the passage,we can know that    . A.the GPS has helped people a lot in some areas B.signals are the most important parts of the system C.three satellites are enough to calculate the location D.it's easy for traditional GPS to suggest correct routes (4)Which is the best title for this passage?     A.GPS:A Helpful System for Changing Traffic B.GPS:An Exact Calculating Way for Locating C.GPS:A Route Guide Which Needs Improving D.GPS:A Signal Receiver Which Helps Us a Lot 20.Michelle finished her music,then bowed to the toy animals on her bed."There,three times with no mistakes,"she said."I just hope I can play it that well at the concert." In just an hour she would be playing her first piece of music,and the thought was giving her butterflies."You're lucky you don't have to play in front of everybody,"she said to See﹣more Giraffe and Zoey the Zebra. She looked around the room at the other animals that lined her bed and shelves."I wish you could all come with me,"she sighed.She gave them one last glance and joined her parents in the car. "Do I have to play in the concert?"asked Michelle. "What's up,honey?"her dad answered,smiling. Michelle didn't answer.She was trying to imagine what it would be like to play in front of all those people. "You'll do fine,"said Mom."The first time is always the hardest." When they arrived,the seats of the hall were filled with people.Now Michelle's stomach was really unwell.She took a deep breath as her teacher picked up the microphone to begin the concert. One by one the students played their music.Finally,the teacher announced,"Our last student tonight will be Michelle Merrick,who will play Bach's Minuet in G Major." Michelle's heart beat fast as she walked toward the stage.She put her violin under her chin and got prepared.But she couldn't remember even her first note. Her eyes were filled with tears.She wiped the tears away.When she opened her eyes again,everything looked blurry.It seemed that all the people had changed into animals.A young man in the front looked just like See﹣more Giraffe,and she was sure that she saw her smiling Zoey the Zebra. Suddenly,she felt relaxed.It was almost like being at home.She remembered her piece. As she played,she looked at the crowd.Some of the animals seemed to be changing back into people.But Michelle was no longer nervous.The listeners looked friendly now. Finally,she played the last note.She took a big bow.She had played her first piece! As Michelle walked off stage,her parents hugged her."We're proud of you,"said Dad."Let's go for ice﹣cream and get away from this crowded room.It's a real zoo in here." Michelle laughed."You can say that again,"she added. (1)Before going to the concert,Michelle    . A.had a terrible stomachache B.bought some nice butterflies C.got wishes from her toy friends D.practiced music without mistakes (2)What does the underlined word"blurry" probably mean in the passage?     A.unclear B.untidy C.unlucky D.unimportant (3)Which of the following is true according to the passage?     A.Michelle felt confident about her play on stage at first. B.Michelle's animal friends changed into people in the hall. C.Michelle's parents encouraged her on the way to the concert. D.Michelle played successfully because of the friendly listeners. (4)Why did Michelle say "You can say that again"at last?(About 40﹣50 words)     五、词汇运用 A.用方框中所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次。 21. four silent manage speech beside (1)Eva pulled over a chair and sat    her husband. (2)Mr.Smith walked into the room     in order not to wake the baby up. (3)By taking more exercise,Jack finally got the     place in the high jump. (4)If the government    to solve traffic problems,people will save lots of time. (5)In the west,people usually make     at a birthday party to give their best wishes. 六、B.根据短文内容和所给中文提示,用单词的正确形式填空。 22.I'm Karol,a 19﹣year﹣old student from Honduras.For me,volunteering has been like a school of life where I've learned a lot about myself.When I was 13,I started my volunteer work by (1)   (修理)bikes.In the neighborhood,I took(2)   (无论什么)action was needed to help others. Then one day,a local woman,Amelia,asked me(3)   (回复)to her daughter.She couldn't complete it because she was(4)   (不能做某事的)to read and write.Her daughter was studying(5)   (在国外)in an eastern country for years,so Amelia missed her very much.In the letter,she told her daughter that she was better after the(6)   (手术),which made her daughter not so worried."Thank you for helping me.It's you who came to help me to do it."Her words made me realize the importance of my work. Later I(7)   (继续)to help people in need after I joined a worldwide volunteering organization at 17.The experience has influenced me deeply because all the people I've met there have taught me how to learn from others and work together to finish(8)   (任务).I have learned the meaning of"being together"after seeing so many people try their best to build a better world. In my(9)   (看法),to be a volunteer has been like a rebirth for me.It's(10)   (必要的)than ever for us to realize that a tiny step can make a big difference. 六、书面表达 23.为了进一步提升城市形象,2020年7月温州公园路完成改造工程。请你结合如图,向 《21世纪英语报》投稿介绍温州公园路的新面貌及其对人们生活带来的影响。 要求: ①文中不得出现校名、人名等真实信息; ②文本长度:110词左右。 2021-2022学年浙江省温州市鹿城实验中学九年级(上)期中英语试卷 参考答案与试题解析 二、单项填空 请从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳答案。 1.The students had a walk around Qidu Island last year and ____experience was fantastic.(  ) A.a B.an C.the D./ 【分析】去年,学生们在七都岛游逛,这种经历非常棒。 【解答】定冠词the常用来表特指;不定冠词泛指"一个,一次"等,不定冠词a用于以辅音音素开头的单词或字母前,不定冠词an用于以元音音素开头的单词或字母前。题中表特指,用the。 故选:C。 2.﹣Why is Jimmy so worried,Miss Li? ﹣His dog is ____and he is going to report to the police.(  ) A.sick B.missing C.ugly D.hungry 【分析】﹣李小姐,为什么吉米如此担忧? ﹣他的狗丢了,他准备去报警。 【解答】A表示生病的,B表示丢失的,C表示丑陋的,D表示饥饿的。根据题干中he is going to report to the police.可知吉姆准备去报警,那么他的狗应该是丢了,则B选项符合题意。 故选:B。 3.﹣I've been working so long on maths and chemistry.They are too difficult! ﹣Ask Mr.Luo for help.He is really a man of great ____and he never lets you down.(  ) A.fun B.courage C.energy D.knowledge 【分析】——我在数学和化学上花了很长时间。它们太难了! ——请罗老师帮忙。他是一个知识渊博的人,他从不让你失望。 【解答】fun乐趣;courage勇气;energy精力,能量;knowledge知识,学问。根据he never lets you down可知,罗老师知识渊博,可以回答数学和化学的问题。 故选:D。 4.People all across China are trying their best to fight against COVID﹣19,____teachers and drivers.(  ) A.with B.as C.between D.including 【分析】包括老师、司机在内,全国上下都在全力抗击新冠肺炎疫情。 【解答】with有;as作为;between在…之间;including包括;根据People all across China are trying their best to fight against COVID﹣19,____teachers and drivers,可知是包括老师、司机在内,全国上下都在全力抗击新冠肺炎疫情。填including符合语境。 故选:D。 5.﹣Dad,I finally made it!I got a prize in the school art festival. ﹣Well done.Believe in ____and dreams will come true.(  ) A.myself B.yourself C.ourselves D.themselves 【分析】﹣爸爸,我终于成功了!我在学校艺术节上获奖了。 ﹣干得好。相信你自己,梦想就会实现。 【解答】A表示我自己,B表示你自己,C表示我们自己,D表示他们/她们/它们自己,都是反身代词。根据题干中Dad,I finally made it!I got a prize in the school art festival.可知孩子告诉爸爸自己终于成功了,在学校艺术节上获奖了,因此爸爸告诉孩子要相信你自己,梦想就会实现,则B选项符合题意。 故选:B。 6.﹣You'd better not start your climb ____you have a guide.It's easy to get lost in the mountain. ﹣Thanks.I'll go with my guide.(  ) A.while B.until C.after D.since 【分析】﹣你最好在有向导之前不要开始攀登。在山里很容易迷路。 ﹣谢谢。我和向导一起去。 【解答】while当……时;until直到……为止;after在……之后;since自从。not……until表示直到……才,此处指你最好在有向导之前不要开始攀登。 故选:B。 7.﹣It's reported that Yang Qian won the first gold medal in the 32nd Olympics. ﹣Yeah.She is ____the best and we are all proud of her.(  ) A.actively B.mostly C.simply D.properly 【分析】﹣据报道,杨倩在第32届奥运会上获得了第一枚金牌。 ﹣是的。她就是最好的,我们都为她感到骄傲。 【解答】actively 积极地,活跃地;mostly 多半,主要地;simply 仅仅,只,不过;properly 正确地,适当地;根据we are all proud of her,可知她就是最好的,填simply符合语境。 故选:C。 8.﹣I have tried quite a few times on the school project but I still____. ﹣Keep moving and you'll succeed.(  ) A.remained B.failed C.agreed D.apologised 【分析】﹣﹣在这个学校课题上我已经尝试了很多次,但我仍然失败了。 ﹣﹣继续努力你会成功的。 【解答】remain保持;fail失败;agree同意;apologise道歉;根据句意,继续努力,你会成功,可知我尝试了很多次,但仍然失败。 故选:B。 9.﹣It's eleven o'clock.I'm afraid I have to leave,____I'll be late for the train to Hangzhou. ﹣Have a nice trip.(  ) A.or B.so C.and D.though 【分析】﹣11点钟。恐怕我得走了,否则就赶不上去杭州的火车了。 ﹣旅途愉快。 【解答】or或者,否则;so所以;and和;though尽管。根据"I'm afraid I have to leave,____I'll be late for the train to Hangzhou"可知,此处指恐怕我得走了,否则就赶不上去杭州的火车了。 故选:A。 10.In China,Nov.11th is always ____time for shops online,since millions of people rush to pay for their products on sale.(  ) A.the shortest B.the busiest C.the most relaxing D.the most interesting 【分析】在中国,11月11日一直是网上商店最繁忙的时间,因为数百万人争先恐后地为他们出售的商品买单。 【解答】A.最短的,B.最忙的,C.最放松的,D.最有趣的,根据后面:因为数百万人争先恐后地为他们出售的商品买单。说明是最忙的。 故选:B。 11.﹣What's the matter,Cindy? ﹣There is ____wrong with my mobile phone.I can't find my text messages.(  ) A.something B.everything C.anything D.nothing 【分析】﹣辛迪,怎么了? ﹣我的手机出毛病了。我找不到我的短信。 【解答】A某事,用于肯定句,B一切事,C某事,用于否定句和疑问句,D没事,根据后面:我找不到我的短信。说明手机出了问题了,肯定句,要用something。 故选:A。 12.To save energy,we should ____all the lights when we leave the classroom.(  ) A.try out B.count down C..turn off D.hand in 【分析】为了节约能源,我们应该在离开教室时关闭所有的灯。 【解答】try out试验;count down倒计时;turn off关闭;hand in上交。根据"To save energy,we should ____all the lights when we leave the classroom"可知,此处指为了节约能源,我们应该在离开教室时关闭所有的灯。 故选:C。 13.﹣Could I speak to Mrs.Miller?I have something important to tell her. ﹣Sorry,she ____an important meeting.Come an hour later,please.(  ) A.attends B.attended C.is attending D.has attended 【分析】——我可以和米勒太太讲话吗?我有重要的事要告诉她。 ——对不起,她正在参加一个重要会议。请一个小时后来。 【解答】根据"Sorry,she ____an important meeting."可知,此处指对不起,她正在参加一个重要会议。为现在进行时,使用be doing。 故选:C。 14.﹣﹣I don't know____. ﹣You can ask the policeman over there.He may know the way.(  ) A.what we can do in Jin Mao Tower B.where Jin Mao Tower is C.when we will get to Jin Mao Tower D.why we have to go to Jin Mao Tower 【分析】——我不知道金茂大厦在哪里? ——你可以问那边的警察。他可能认识路。 【解答】根据"You can ask the policeman over there.He may know the way"可知,此处询问地点。B选项where Jin Mao Tower is金茂大厦在哪里,符合题意。 故选:B。 15.﹣I have to visit my grandparents tomorrow,so I can't have a picnic with you. ﹣____!Hope you can join us next time.(  ) A.No deal B.So am I C.I'm not sure D.That's a shame 【分析】——我明天要去看望我的祖父母,所以不能和你去野餐了。 ——真是太遗憾了。希望您下次能加入我们。 【解答】A.No deal不成交;B.So am I我也是;C.I'm not sure我不确定;D.That's a shame真是太遗憾了。根据题干I have to visit my grandparents tomorrow,so I can't have a picnic with you.可知应说真是太遗憾了。 故选:D。 三、完形填空 阅读下面短文,掌握大意,然后从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 16. Many years ago I was invited to be the head coach at a school in Baxley,Georgia.I took the job,though it was challenging for me. It was a (1) B  for the school's old team to play against the new team at the end of spring practice every year.The old team had no coach.They didn't focus much on the game and they didn't even prepare for it.Being the coach of the new team,I was (2) C  because the moment to show myself was here to come,while to my disappointment we failed.I couldn't believe I had got into such a (3) A .Thinking hard about it,I came to realize that my team might not be the number one team in Georgia,but they were (4) A  me.At that moment I knew I had to (5) D my attitude about their ability and potential. I started doing anything I could to help them build a little confidence.Most importantly,I began to treat them (6) B  winners.I told them over and over again,'"No one is born a winner.You can decide whether you are winners and (7) A  you can be winners."That summer,compared with other teams,we met every day and practiced passing and kicking the football when(8) D  enjoyed the vacations.We did the training all day in the hot sun,(9) B  but full of hope,trying to make every minute worthy.Six months (10) C  our failure in the spring practice field,we won our first game and our second,and went on improving.(11) B ,we faced the number one team in the state.I felt that it would be a(12) B for us although we lost the game,but that wasn't what happened.My boys beat the best team in Georgia,giving me one of the greatest excitement and pleasure of my life! My (13) D tells me the attitude of a leader can influence a team.During that summer I (14) C and encouraged them.I helped them to see themselves differently,and.they built themselves into winners by their own (15) A work. Winners are made,not born. (1)A.hobby B.tradition C.suggestion D.symbol (2)A.difficult B.calm C.excited D.nervous (3)A.situation B.progress C.society D.relation (4)A.depending on B.looking for C.laughing at D.worrying about (5)A.explain B.control C.discuss D.change (6)A.by B.like C.for D.about (7)A.how B.why C.what D.when (8)A.I B.we C.you D.they (9)A.rude B.tired C.sleepy D.dangerous (10)A.before B.when C.after D.until (11)A.Suddenly B.Finally C.Quickly D.Lately (12)A.shame B.success C.problem D.purpose (13)A.habit B.adventure C.experiment D.experience (14)A.missed B.protected C.pushed D.connected (15)A.hard B.strict C.careful D.popular 【分析】作者是从自己的一次经历中意识到领导者的态度对队员有影响。没有人天生就是赢家,通过自己的努力,总会获得成功,即使队员失败了,领导者也要把他们当初胜利者来对待。 【解答】(1)B.名词辨析。A.hobby爱好;B.tradition传统;C.suggestion建议;D.symbol象征。此处指每年春训结束时,学校的老队与新队比赛是一项传统。故选B。 (2)C.形容词辨析。A.difficult困难的;B.calm平静的;C.excited兴奋的;D.nervous紧张的。根据"because the moment to show myself was here to come"可知,此处指我兴奋因为展现自我的时刻即将到来。故选C。 (3)A.名词辨析。A.situation情况;B.progress进步;C.society社会;D.relation关系。此处指我不敢相信我陷入了这样的境地。故选A。 (4)A.动词短语辨析。A.depending on依靠,依赖;B.looking for寻找;C.laughing at嘲笑;D.worrying about担忧。此处指他们依赖我。故选A。 (5)D.动词辨析。A.explain解释;B.control控制;C.discuss讨论;D.change改变。根据"I started doing anything I could to help them build a little confidence."可知,此处指我需要改变我的态度。故选D。 (6)B.介词辨析。A.by通过;B.like像;C.for为了;D.about关于。此处指我开始像对待胜利者一样对待他们。故选B。 (7)A.连词辨析。A.how如何;B.why为什么;C.what什么;D.when什么时候。此处指没有人天生就是获胜者。您可以决定自己是否是获胜者以及如何成为获胜者。故选A。 (8)D.代词辨析。A.I我;B.we我们;C.you你;D.they他们。根据"compared with other teams"可知,此处指他们。故选D。 (9)B.形容词辨析。A.rude粗鲁的;B.tired疲倦的;C.sleepy困倦的;D.dangerous危险的。根据"We did the training all day in the hot sun"可知,此处指疲倦的。故选B。 (10)C.连词辨析。A.before在……之前;B.when当……时;C.after在……之后;D.until直到……为止。根据"we won our first game and our second,and went on improving"可知,此处指在我们失败六个月后。故选C。 (11)B.副词辨析。A.Suddenly突然;B.Finally最后;C.Quickly迅速地;D.Lately最近。此处指最后我们面对的是全州第一的球队。故选B。 (12)B.形容词辨析。A.shame羞耻;B.success成功;C.problem问题;D.purpose目的。根据"although we lost the game"可知,此处指我觉得是成功。故选B。 (13)D.名词辨析。A.habit习惯;B.adventure冒险;C.experiment实验;D.experience经验。此处指我的经验告诉我,一个领导者的态度可以影响一个团队。故选D。 (14)C.动词辨析。A.missed想念;B.protected保护;C.pushed鼓励,逼迫;D.connected联系。根据"encouraged them"可知,此处指我鼓励他们。故选C。 (15)A.形容词辨析。A.hard困难的;B.strict严厉的;C.careful认真的;D.popular受欢迎的。此处指他们通过自己的努力使自己成为胜利者。故选A。 四、阅读理解 阅读下面短文,客观题请从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,主观题请在相应区域作答。 17. (1)Li Dong wants to watch a movie about Chinese history.on Nov.22nd.Which movie can he see?  A  A.Railway Heroes B.The Red Boat C.The Unique Love D.Striding into the Wind (2)What can we know from the poster above?  B  A.The theatre is located on Jinxiu Road. B.The Unique Love is directed by Kong Lingpin. C.We can get more ticket information by sending emails. D.We can enjoy The Red Boat in December in the theatre. (3)Who are the main readers for the poster?  C  A.film producers B.theatre managers C.movie lovers D.lighting engineers 【分析】本文主要介绍了几则电影海报,以及时间、票价等。 【解答】(1)A。细节理解题。根据Railway Heroes中"Date:Nov.5th﹣Nov.26th"日期:11月5日﹣11月26日。"During the Anti﹣Japanese War,the brave soldiers fought the enemies in the village and promised to protect their country"抗日战争期间,勇敢的士兵在村里与敌人作战,并承诺保护他们的国家。可知是A项符合题意。故选:A。 (2)B。推理判断题。根据The Unique Love中" Director:Kong Lingpin"导演:孔令品。可知《独爱》由孔令品执导。可知B符合题意。故选:B。 (3)C。推理判断题。本文主要介绍了几则电影海报,以及时间、票价等。可知电影爱好者是海报的主要读者。可知是C项符合题意。故选:C。 18.For centuries,the pyramids of Giza have been forever symbols of Egyptian culture.For years,we did not know for sure who actually built them.Were they built by foreigners or slaves?Recently researchers discovered an ancient village near the pyramids and offered another choice.Close by,there was a cemetery where bodies of pyramid builders were found.From studying these places,we are now sure that Egyptians completed the job on their own. It took almost eighty years to build the pyramids and about 20,000 to 30,000 people were included in the job.The workers had different work to do.Some dug up the rocks,some moved them,and some cut them into different shapes.People also worked on different teams,each with its own name.The teams often competed to do a job faster. Life for these workers was hard and we can see that in the skeletons from bodies found in the cemetery.The bones show their arthritis developed from carrying rocks which weighed about 150﹣200 kilos each for a long time.Many women's skeletons were also found in the village and cemetery.The damage to their bones is similar to that of the men.Their lives may have been even harder:Men workers lived to age 40﹣45,but women to only 30﹣35.However,workers usually had enough food,and they also had medical care if they got sick or hurt. On a wall in Khufu's Great Pyramid,a group of workers wrote Friends of Khufu."It's because they were not just building the pyramids,"says a local Egyptian."They were building Egypt.It was a national project and everyone joined it." (1)The pyramids of Giza were built by  C . A.foreigners B.slaves C.Egyptians D.researchers (2)According to the passage,the builders' arthritis developed because of  B . A.eating less food B.moving heavy rocks C.cutting rocks into shapes D.working on different teams (3)Some pyramid builders wrote Friends of Khufu on a wall to show  A . A.they were proud of their jobs B.they were lucky to be the king's friends C.they were looking forward to their new lives D.they were hoping to get on well with the king (4)The main purpose of this passage is to describe  D . A.what life was like for Egyptian kings B.how Khufu's Great Pyramid was built C.why Egyptian kings wanted to build pyramids D.who the pyramid builders were and what they did 【分析】本文讲述了金字塔的建造者及他们做了什么。 【解答】(1)C.细节理解题。根据From studying these places,we are now sure that Egyptians completed the job on their own.可知,吉萨金字塔是埃及人靠自己完成这项工作的。故选C。 (2)B.细节理解题。根据The bones show their arthritis developed from carrying rocks which weighed about 150﹣200 kilos each for a long time.可知,建筑工人的关节炎是因为搬动沉重的石头而造成的。故选B。 (3)A.推理判断题。根据"It's because they were not just building the pyramids,"says a local Egyptian."They were building Egypt.It was a national project and everyone joined it."可推断出,他们为自己的工作感到自豪。故选A。 (4)D.主旨大意题。根据From studying these places,we are now sure that Egyptians completed the job on their own.结合下文内容可知,本文主要讲述了金字塔的建造者及他们做了什么。故选D。 19.The Global Positioning System,or GPS,is made up of over 24 satellites.These satellites,about 11,500 kilometers above the earth,are the most important parts of the system.They travel at 9,000 miles per hour and each has a clock with the exact time.These satellites send a signal at the same time.GPS receivers,like those in a car,monitor these signals.Although the signals travel at the speed of light,each signal arrives at a different time.After calculating them,a GPS receiver can get its own location. After receiving signals from the satellite,a GPS receiver can calculate its own longitude and latitude.With at least four satellite signals,it can also calculate how high it is above the earth,which is helpful for GPS receivers in the air,on the sea,or in mountain areas.Based on its exact longitude and latitude,the GPS receiver can translate its location to a certain street or crossing. ▲Besides knowing the location,the GPS must also consider basic information such as the lengths of different roads,traffic rules and the locations of crossings,and more information,such as whether certain roads are highways or local streets.Something like the usual speed on a certain road at different times of a day,and things that might affect route"planning are considered too.Good programming of the information helps the GPS unit to choose a good route. However,the GPS also needs improving while choosing the route.While traditional GPS units choose the fastest route,the routing process can't consider conditions that people don't expect. When faced with traffic accidents,traffic jams or bad weather,routes suggested by GPS can lead people to the wrong way.To make the GPS more trusted in routing,we could get help from some models to receive live traffic information,for they consider data about ever﹣changing traffic and road conditions over the air. In addition,scientists also have used GPS to form strong connections with the weather,IT and communications.Worldwide research into GPS shows that there are endless possibilities for years to come. (1)The GPS receiver gets its own location by  B . A.translating the locations to a certain place B.calculating its own longitude and latitude C.calculating the time differences of signal arriving D.sending a signal at the same time and monitoring it (2)Which is the best sentence to fill in the blank"▲"in Paragraph3?  B  A.Why is the GPS so helpful to us? B.How does GPS decide a nice route? C.What do people know about certain roads? D.When do people avoid the busy traffic? (3)According to the passage,we can know that  A . A.the GPS has helped people a lot in some areas B.signals are the most important parts of the system C.three satellites are enough to calculate the location D.it's easy for traditional GPS to suggest correct routes (4)Which is the best title for this passage?  D  A.GPS:A Helpful System for Changing Traffic B.GPS:An Exact Calculating Way for Locating C.GPS:A Route Guide Which Needs Improving D.GPS:A Signal Receiver Which Helps Us a Lot 【分析】文章讲了全球定位系统(GPS)由超过24颗卫星组成。经过计算后,GPS接收机可以得到自己的位置。 【解答】(1)B.细节理解题。根据After receiving signals from the satellite,a GPS receiver can calculate its own longitude and latitude.在接收到来自卫星的信号后,GPS接收器可以计算出自己的经度和纬度。可知,GPS接收器通过计算自己的经度和纬度来获得自己的位置。故选B。 (2)A.推理判断题。根据第三段最后一句Good programming of the information helps the GPS unit to choose a good route.信息的良好编程有助于GPS装置选择一条好的路线。这是一句归纳性语言。可知第三段主要讲了GPS 系统如何决定一条好的路线,首句应是本段主旨性语言。结合选项B.How does GPS decide a nice route?GPS 系统如何决定一条好的路线,符合题意。故选A。 (3)A.细节理解题。根据With at least four satellite signals,it can also calculate how high it is above the earth,which is helpful for GPS receivers in the air,on the sea,or in mountain areas.至少有四个卫星信号,它还可以计算出它离地球有多高,这对空中、海上或山区的GPS接收机很有帮助。根据这篇文章,我们可以知道全球定位系统在某些地区帮助了人们很多。故选A。 (4)D.标题归纳题。根据The Global Positioning System,or GPS,is made up of over 24 satellites.After calculating them,a GPS receiver can get its own location.In addition,scientists also have used GPS to form strong connections with the weather,IT and communications.Worldwide research into GPS shows that there are endless possibilities for years to come.全球定位系统(GPS)由超过24颗卫星组成。经过计算后,GPS接收机可以得到自己的位置。此外,科学家们还利用全球定位系统与天气、信息技术和通信形成了强有力的联系。全球范围内对全球定位系统的研究表明,在未来的几年里,有无限的可能性。结合全文可知,本文主要讲了GPS:一个信号接收器,它对我们帮助很大。所以选项C.GPS:一个信号接收器,它对我们帮助很大作为这篇文章的最佳标题是合适的。故选D。 20.Michelle finished her music,then bowed to the toy animals on her bed."There,three times with no mistakes,"she said."I just hope I can play it that well at the concert." In just an hour she would be playing her first piece of music,and the thought was giving her butterflies."You're lucky you don't have to play in front of everybody,"she said to See﹣more Giraffe and Zoey the Zebra. She looked around the room at the other animals that lined her bed and shelves."I wish you could all come with me,"she sighed.She gave them one last glance and joined her parents in the car. "Do I have to play in the concert?"asked Michelle. "What's up,honey?"her dad answered,smiling. Michelle didn't answer.She was trying to imagine what it would be like to play in front of all those people. "You'll do fine,"said Mom."The first time is always the hardest." When they arrived,the seats of the hall were filled with people.Now Michelle's stomach was really unwell.She took a deep breath as her teacher picked up the microphone to begin the concert. One by one the students played their music.Finally,the teacher announced,"Our last student tonight will be Michelle Merrick,who will play Bach's Minuet in G Major." Michelle's heart beat fast as she walked toward the stage.She put her violin under her chin and got prepared.But she couldn't remember even her first note. Her eyes were filled with tears.She wiped the tears away.When she opened her eyes again,everything looked blurry.It seemed that all the people had changed into animals.A young man in the front looked just like See﹣more Giraffe,and she was sure that she saw her smiling Zoey the Zebra. Suddenly,she felt relaxed.It was almost like being at home.She remembered her piece. As she played,she looked at the crowd.Some of the animals seemed to be changing back into people.But Michelle was no longer nervous.The listeners looked friendly now. Finally,she played the last note.She took a big bow.She had played her first piece! As Michelle walked off stage,her parents hugged her."We're proud of you,"said Dad."Let's go for ice﹣cream and get away from this crowded room.It's a real zoo in here." Michelle laughed."You can say that again,"she added. (1)Before going to the concert,Michelle  D . A.had a terrible stomachache B.bought some nice butterflies C.got wishes from her toy friends D.practiced music without mistakes (2)What does the underlined word"blurry" probably mean in the passage?  A  A.unclear B.untidy C.unlucky D.unimportant (3)Which of the following is true according to the passage?  C  A.Michelle felt confident about her play on stage at first. B.Michelle's animal friends changed into people in the hall. C.Michelle's parents encouraged her on the way to the concert. D.Michelle played successfully because of the friendly listeners. (4)Why did Michelle say "You can say that again"at last?(About 40﹣50 words)  Because she looked listeners as animals.  【分析】本文主要讲述了米歇尔第一次登台演出的经历。 【解答】(1)D.细节理解题。根据three times with no mistakes.三次无误。可知,去音乐会之前,米歇尔练习演奏,没有出错。故选D。 (2)A.词义猜测题。根据It seemed that all the people had changed into animals.似乎所有的人都变成了动物。可知,擦去了眼泪后,当她再次睁开眼睛时,一切看起来都很模糊。所以划线词意为"模糊的"。故选A。 (3)C.细节判断题。根据"What's up,honey?"her dad answered,smiling.Michelle didn't answer.She was trying to imagine what it would be like to play in front of all those people."You'll do fine,"said Mom."The first time is always the hardest.""怎么了,亲爱的?"她爸爸回答,微笑。米歇尔没有回答。她试着想象在那么多人面前表演会是什么样子。"你会做得很好的,"妈妈说。"第一次总是最难的。"可知,米歇尔的父母在去音乐会的路上鼓励她。故选C。 (4)Because she looked listeners as animals.根据It seemed that all the people had changed into animals.似乎所有的人都变成了动物。以及Some of the animals seemed to be changing back into people.有些动物似乎变回了人类。可知,是因为她把听众当作了像动物。故填Because she looked listeners as animals. 五、词汇运用 A.用方框中所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次。 21. four silent manage speech beside (1)Eva pulled over a chair and sat  beside her husband. (2)Mr.Smith walked into the room  silently  in order not to wake the baby up. (3)By taking more exercise,Jack finally got the  fourth  place in the high jump. (4)If the government  manages to solve traffic problems,people will save lots of time. (5)In the west,people usually make  speeches  at a birthday party to give their best wishes. 【分析】(1)伊娃拉过一把椅子,坐在她丈夫旁边。 (2)史密斯先生悄悄地走进房间,以免吵醒婴儿。 (3)通过加强锻炼,杰克终于在跳高比赛中获得第四名。 (4)如果政府能够解决交通问题,人们将节省很多时间。 (5)在西方,人们通常在生日聚会上发表讲话,表达他们最好的祝愿。 【解答】(1)beside 考查介词。根据题干Eva pulled over a chair and sat...her husband,可知是指:伊娃拉过一把椅子,坐在她丈夫旁边。故填beside。 (2)silently 考查副词。根据题干in order not to wake the baby up为了不吵醒婴儿,可知是指:史密斯先生悄悄地走进房间,以免吵醒婴儿,故填silently。 (3)fourth 考查序数词。根据题干By taking more exercise,Jack finally got the...place in the high jump,可知是指:通过加强锻炼,杰克终于在跳高比赛中获得第四名。此处是序数词,故填fourth。 (4)manages 考查动词。根据题干If the government...to solve traffic problems,people will save lots of time,可知是指:如果政府能够解决交通问题,人们将节省很多时间。manage to do sth设法做某事。if引导的条件状语从句用一般现在时表将来。主语是单数,接动词第三人称单数形式。故填manages。 (5)speeches 考查名词。根据题干In the west,people usually make...at a birthday party to give their best wishes,可知是指:在西方,人们通常在生日聚会上发表讲话,表达他们最好的祝愿。make speeches作演讲,故填speeches。 六、B.根据短文内容和所给中文提示,用单词的正确形式填空。 22.I'm Karol,a 19﹣year﹣old student from Honduras.For me,volunteering has been like a school of life where I've learned a lot about myself.When I was 13,I started my volunteer work by (1) repairing (修理)bikes.In the neighborhood,I took(2) whatever (无论什么)action was needed to help others. Then one day,a local woman,Amelia,asked me(3) to reply (回复)to her daughter.She couldn't complete it because she was(4) unable (不能做某事的)to read and write.Her daughter was studying(5) abroad (在国外)in an eastern country for years,so Amelia missed her very much.In the letter,she told her daughter that she was better after the(6) operation (手术),which made her daughter not so worried."Thank you for helping me.It's you who came to help me to do it."Her words made me realize the importance of my work. Later I(7) continued (继续)to help people in need after I joined a worldwide volunteering organization at 17.The experience has influenced me deeply because all the people I've met there have taught me how to learn from others and work together to finish(8) tasks (任务).I have learned the meaning of"being together"after seeing so many people try their best to build a better world. In my(9) opinion (看法),to be a volunteer has been like a rebirth for me.It's(10) necessary (必要的)than ever for us to realize that a tiny step can make a big difference. 【分析】本文讲述了作者从做志愿者中,学会了如何向他人学习,如何与人共同完成任务。 【解答】(1)repairing.考查动词。根据所给汉语提示可知,repair"修理",by为介词,后面跟动词ing形式,"by doing sth."为"通过做某事",repair的ing形式为"repairing"。句意:当我13岁时,我开始了我的志愿工作,修理自行车。故填:repairing。 (2)whatever.考查代词。根据所给汉语提示可知,whatever"无论什么",本句为宾语从句,whatever修饰后面的名词"actions"。句意:在社区,我采取了一切有必要的行动来帮助别人。故填:whatever。 (3)to reply.考查动词。根据所给汉语提示可知,reply"回复","让某人做某事"为"ask sb.to do sth.",故用reply的不定式形式"to reply"。句意:后来有一天,当地一位名叫阿米莉亚的妇女让我给她女儿回信。故填:to reply。 (4)unable.考查形容词。根据所给汉语提示可知,unable"不能做某事的","be unable to do sth.为"不能做某事"。句意:她不能完成它,因为她不能读和写。故填:unable。 (5)abroad.考查副词。根据所给汉语提示可知,abroad"在国外","study abroad"为"在国外学习"。句意:她的女儿在国外学习。故填:abroad。 (6)operation.考查名词。根据所给汉语提示可知,operation"手术",前面有定冠词the修饰,故表示特指,故用operation的单数形式。句意:在信中,她告诉她的女儿,手术后她好多了,这使她的女儿不那么担心。故填:operation。 (7)continued.考查动词。根据所给汉语提示可知,continue"继续",根据后面的joined,可知时态为一般过去时,continue的过去式为"continued"。句意:后来我在17岁时加入了一个世界性的志愿组织,之后我继续帮助有需要的人。故填:continued。 (8)tasks.考查名词。根据所给汉语提示可知,task"任务",这里用task的复数形式"tasks",表示泛指。句意:这段经历深深地影响了我,因为我在那里遇到的所有人都教会了我如何向他人学习,如何共同完成任务。故填:tasks。 (9)opinion.考查名词。根据所给汉语提示可知,opinion"看法","in one's opinion"为"在某人看来"。句意:在我看来,成为一名志愿者对我来说就像重生。故填:opinion。 (10)necessary.考查形容词。根据所给汉语提示可知,necessary"必要的",为形容词,位于be动词之后。句意:我们比以往任何时候都有必要认识到,一小步就能带来巨大的变化。故填:necessary。 六、书面表达 23.为了进一步提升城市形象,2020年7月温州公园路完成改造工程。请你结合如图,向 《21世纪英语报》投稿介绍温州公园路的新面貌及其对人们生活带来的影响。 要求: ①文中不得出现校名、人名等真实信息; ②文本长度:110词左右。 【分析】【高分句型一】 He is singing while he is playing the guitar.他一边弹吉他一边唱歌。 while引导两个同时进行的动作。 【高分句型二】 They are performing so well that many people are watching.他们表演得非常好,许多人都在观看。 so...that...如此……以至于…… 【解答】In order to improve the look of the city,Wenzhou Park Road was completed in July 2020.Now let me introduce the new look of Wenzhou Park.(点题) Wenzhou Park makes people's lives better.There are many people in the park,especially on weekends.People enjoy the beauty of the park there.Look!There is a boy playing the guitar in the park.He is singing while he is playing the guitar.【高分句型一】A girl is walking in the park with a lot of things that bought from the supermarket.I think he likes the environment in the park.And some old people are performing plays.They are performing so well that many people are watching. 【高分句型二】By the lake,there is also a snack bar,which has all kinds of delicious food.(描述公园里的景象) I hope our life will become better and better.(总结全文) 第1页(共1页) 第1页(共1页)

  • 2022-01-01
  • 下载0次
  • 603.5KB
  • 21jy_

加载中...

相关文章